Även om vi mest försöker ge tips på hur man kan spara pengar i vardagen så finns det ett annat sätt att få mer pengar över och det är helt enkelt att skaffa sig en extra inkomst.

Tack vare internet har det blivit betydligt lättre att skapa sig en extra inkomst genom att till exempel skapa en blogg eller youtubekanal. Med det sagt så krävs det fortfarande väldigt mycket jobb och de flesta misslyckas att skapa något just för att det tar tid att få bra resultat. Visst kn man ha tur och skapa något som blir hypat direkt men för de flesta av oss så är det hårt och kontinuerligt arbete som är nyckeln till framgång. För dig som är intresserad av att skapa sig en extrainkomst kommer här några tips för at du ska lyckas bättre.

Först och främst gäller det att välja en nisch som du är intresserad av, det är väldigt mycket svårare att skapa innehåll om man inte är intresserad av ämnet, oavsett om det är videos för att lägga upp på Youtube eller texter till din blogg.

Nästa tips är att sätta upp en långsiktig plan. Eftersom vi har mest erfarenhet av att skapa hemsidor så kommer vi ta det som exempel, men det går självklart att använda sig av när man skapar innehåll för Youtube också. Det är bättre att publicera ett välskrivet och genomtänkt inlägg i veckan än tt skriva varje dag om allt och ingenting. Därför bör du skapa en lista med ämnen du kan tänka dig skriva om för att ha som underlag när du ska börja.

Det är också smart att skriva några inlägg i förväg så du har texter om du skulle drabbas av skrivkramp. Ett av de viktigaste faktorerna för att lyckas är att vara kontinuerlig så de personerna som följer dig kan ta del av nytt innehåll regelbundet, det så att de inte tröttnar på att du inte publicerar något nytt och börjar följa andra bloggar.

När du väl har innehållet på plats är det dags att börja med att marknadsföra hemsidan. Förutom att skapa konton i sociala medier så att dina följare kan följa dig där för tips och inspiration så bör du också bli aktiv i den nischen du verkar inom. Det kan göras på massor av olika sätt men några effektiva sätt är att kommentera andras bloggar, både för att bloggaren ska upptäcka dig men också deras läsare. Ett annat sätt är att vara aktiv på forum och svara på frågor som folk ställer om ämnet. När du blivit mer välkänd kan du skriva till andra bloggare och fråga om de vill göra ett samarbete. Fördelen med det är precis som med att kommentera på deras inlägg, att använda deras plattform för att nå ut till deras följare.

Slutligen är det dags att börja tjäna pengar på bloggen genom att lägga till annonser på den. Ett av de enklaste sätten är att lägga in Google Adsense, det genererar inte särskilt mycket pengar när man precis har startat men det är ett lätt sätt att komma igång.

Ett annat bra sätt är att gå med i ett affiliate-nätverk där man kan ansöka om att få marknadsföra de företagen som är knutna till affiliate-nätverket och få en provision på försäljningen som företag får via länkarna från din blogg. Det här är förmodligen ett av de populäraste sätten att tjäna pengar online och gör man det bra så kan man tjäna en bra extrainkomst. Det finns ett flertal affiliate-nätverk på den svenska marknaden där Adtraction, Awin och Adrecord är några av de mest populära.

Kategorier: Tjäna pengar